2011-10-26 15:18:44• hírek • Szatmár.ro

Ökoház és a községet érintő tanösvény épül Érendréden

Ökoház is épül Érendréden
Ökoház is épül Érendréden

Természet és Környezetvédelmi Információs Központ kialakítását célzó pályázat nyitókonferenciáját rendezték meg október 26-án a magyarországi Beregdarócon.

A magyarországi BIO-SZIL Nonprofit Kft., a  szatmárnémeti  INTERACTION 2050 Egyesület, és  Érendréd község Önkormányzatának közös pályázata a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében valósul  meg (www.huro-cbc.eu ), az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap valamint a Magyar Köztársaság és Románia társfinanszírozásával.
A határon átívelő program célja közelebb hozni egymáshoz a határmenti térségben él ő embereket, közösségeket és gazdasági szereplőket az együttműködésbe bevont térség közös fejlesztésének elsegítése érdekében, a határmenti térség alapvető erősségeire építve.

A  környezetvédelmi szempontokon alapuló fenntartható fejlődés és a természetvédelmi értékek megőrzése céllal induló projekt  a Felső-Tisza, Túr-mente, Szatmár-Bereg és Érmellék térségeket érinti.

E célok elérése érdekében „Információs Ökoházak" és egyben Természet- és Környezetvédelmi Központok  kialakítása következik  a pályázat ideje alatt - 2011. július 01. - 2012.június 30.-a között-  a határmenti térségben működő szervezetekkel. Ezek  az „ökoházak" a magyarországi Tivadar községben  és Érendréd községben épülnek meg, illetve vízitanösvény kialakítására kerül sor a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Sonkád-Kölcse-Túrsistvándi községeket érintve, valamint különböző tanösvények épülnek  a magyarországi Kisar-Tivadar-Tarpa községeket érintve, és  a Szatmár megyei Érendréd községet érintve.

A pályázat megnyitóján a tivadari székhelyű Bio-Szil Nonprofit Kft. vezető projekt-parner képviseletében Dányádi Erika ügyvezető mutatta be a szervezet pályázatait, majd előadást tartottak a  Hortobágyi Nemzeti Park igazgatóságának munkatársa  Habarics Béla, a Szatmár-Beregi  Natura Park részéről dr. Horváth Róbert, az Erdélyi Kárpát Egyesület részéről Márk Nagy János, valamint Érendréd község polgármestere Papp Tibor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: